Krystl

Het debuut van Krystl in 2010 is niet onopgemerkt gebleven. Krystl sleepte een 3FM-Award in de wacht, hoorde haar liedje ‘Golden Days’ terug onder een Martini reclame en werd door de jury van de Edison bekroond met een Edison voor Beste Nieuwkomer.

Het succes van haar debuut was geweldig, maar ook overweldigend. De leuke en minder leuke ervaringen gebruikte ze tijdens het opnemen van haar nieuwe album ‘Undefeatable’, dat 20 september uitkwam. De hit ‘Circles’ is in samenwerking met Tjeerd Bomhof (Anouk) ontstaan. Over de samenwerking met Tjeerd Bomhof zegt Krystl: “Het lijkt misschien een merkwaardige combinatie, maar het klikte heel goed tussen ons. Ik vind hem een waanzinnig interessante artiest en persoon. We voelden elkaar prima.” Bomhof is niet de enige nieuwe schrijfpartner van Krystl. Op haar album staan ook nummers die zijn geschreven met Sacha Skarbek (Adele, Paul McCartney), Graffiti 6-gitarist Tommy Dan Vers en de van de hit ‘What You’re Made Of’ bekende zangeres Lucie Silvas.

Met ‘Undefeatable’ laat Krystl zien dat ze als artiest en als mens is gegroeid. Het resultaat: een winnaarsplaat om van te juichen met hits als ‘Circles’ en ‘Undefeatable’. Vanaf oktober 2013 trekt Krystl met haar clubtour ‘Undefeatable’ door het hele land, waaronder de Melkweg, Tivoli de Helling en Patronaat.